Nieuwbouw

Een rieten dak is onder andere geschikt voor plaatsing op een villa, woonhuis, molen, hooiberg, schuur of tuinhuis. Wilt u een rieten dak op uw nieuwe woning dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben al vele jaren ervaring. Het is een prachtig beroep en als je een goed stuk werk hebt afgeleverd en de klant is tevreden, geeft dat een goed gevoel.

Wanneer een woonhuis/villa beschikt over een rieten kap, is dat een absolute meerwaarde. Het is een misvatting, als mensen denken dat een rieten dak een stuk duurder is ten opzichte van een pannendak.

Het spreekwoord zegt: ‘hij is onder de pannen’ en daarmee wordt bedoeld, dat de bewuste persoon financieel is binnengelopen. Dit is dus eigenlijk het tegenovergestelde van wat men zich voor de geest haalt bij een ‘rieten’ dak.

Ten aanzien van een brandverzekering voor een gebouw met een rieten kap, is er nog nauwelijks enig prijsverschil in premie. Hier kunnen wij u ook informatie over geven.

Een rieten dak kan ongeveer vijfendertig jaar meegaan. Natuurlijk moet er wel onderhoud worden gepleegd om het in goede staat te houden, maar dat is met alles zo.

Ons bedrijf maakt gebruik van 1e soort inlands en buitenlands riet. Een nagenoeg plat dak is om meerdere redenen niet geschikt om te worden voorzien van een rietlaag. Een dak moet minstens een hoek van 45 graden hebben. Eigenlijk geldt als stelregel: hoe steiler hoe beter. Verder geldt, hoe hoger en groter een gebouw, hoe dikker de rietlaag moet worden. Het dakdekken vindt plaats van onder naar boven.

Na aanvraag voor een offerte, gaan wij eerst kijken wat de werkzaamheden inhouden. Dat is noodzakelijk om een duidelijk beeld te krijgen van wat er allemaal moet gebeuren. Een dak kan eenvoudig zijn, maar soms ook heel bewerkelijk. Dat alles komt in de prijs tot uitdrukking. Als de offerte klaar is komen wij deze graag afgeven en toelichten.

Toe aan reparatie van uw dak of een nieuw rieten dak?

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

 

Neem contact op